Jong Talent Iris Heijkoop

“Doorontwikkeling van robots gaat branche echt verder helpen”

In de rubriek Jong Talent geven jonge schoonmaakprofessionals hun toekomstvisie op de schoonmaak, delen ze hun ervaringen en geven ze een inkijkje in wie zij zijn en wat hen beweegt. Dit keer Iris Heijkoop.  

Iris Heijkoop

Iris Heijkoop, klantmanager Gom onderwijs

Naam: Iris Heijkoop
Leeftijd: 25 jaar
Functie en bedrijf: Klantmanager Gom onderwijs

Ik ben:
Iris en ik woon in Delft. Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen bij Gom. Daarvoor heb ik een traineeship gedaan bij Facilicom Group. Vanuit daar ben ik in mijn eerste jaar klantmanager geweest bij Trigion dat aan beveiliging doet en in mijn tweede jaar ben ik projectmanager geweest binnen Facilicom Solutions. Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij Gom in de functie van klantmanager. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vriendinnen. Ik ga graag paardrijden en ik houd van reizen als ik vakantie heb. Mijn opleiding heb ik genoten aan de MER-hogeschool. Daarna heb ik drie en een halve maand gereisd waarna ik het traineeship bij Facilicom Group aanging. Het leuke aan het traineeship vond ik de combinatie tussen werken, leren en persoonlijke ontwikkeling.”

Mijn werk bestaat uit:
“Als klantmanager bij Gom onderwijs ben ik verantwoordelijk voor de regio groot-Rotterdam, Westland en omgeving. De functie is heel divers. Ik heb veel klantcontact, ben verantwoordelijk voor zes rayonleiders en verantwoordelijk voor de kwaliteit die wij gezamenlijk leveren bij onze opdrachtgevers. Ik werk nauw samen met de teams. Ik krijg veel energie van deze samenwerking en van het goed wegzetten van onze dienstverlening bij onze opdrachtgevers. Het is leuk om klantcontact te hebben maar ook eindverantwoordelijk te zijn voor kwaliteit, HR, financiën binnen je eigen rayon. Dat alles maakt het heel divers.”

Hoe jong voel je je?
“Soms voel ik mij ouder, ik ben altijd de jongste geweest. Op school, maar nu ook in het werk. Echter, dat heeft me nooit gestoord en ik voel mij dan ook niet jonger dan mijn andere collega’s.”

Waarom heb je voor de schoonmaakbranche gekozen?
Ik ben erin gerold door het traineeship bij Facilicom Group. De hands-on mentaliteit past goed bij mij. Niet lullen maar poetsen. Ook dat is typisch Rotterdams.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je werk?
“De juiste mensen vinden en hen op de juiste plek plaatsen. En daarmee de klant tevreden houden door kwaliteit te leveren. Dit is elke dag opnieuw een uitdaging.”

Wil jij ook in de rubriek Jong Talent of ken je iemand die in deze rubriek zou passen?

E-mail dan naar ronaldbruins@vmnmedia.nl

Wat is volgens jou de belangrijkste schoonmaaktrend en waarom?
Robotisering. Dit moet ook worden doorontwikkeld in verband met de arbeidskrapte en het verbeteren van ergonomisch werken. Het gaat de branche echt verder helpen als we dit verder kunnen doorontwikkelen.”

‘Niet alleen technische kwaliteit is belangrijk, ook de beleving van de klant is belangrijk’

Waar zie jij kansen voor de schoonmaak en waarom?
Ik denk dat we meer kunnen doen met beleving. Niet alleen technische kwaliteit is belangrijk, ook de beleving van de klant is belangrijk. Daarnaast wil ik ook meer aandacht schenken aan het verjongen van de schoonmaakbranche. Ik realiseer me dat ik dit niet alleen kan bewerkstelligen, maar ik vind het wel belangrijk om hier mijn steentje aan bij te dragen. Bijvoorbeeld door het geven van gastcolleges bij onze opdrachtgevers.”

Wat is het mooiste of meest bijzondere project waaraan je hebt gewerkt?
“We hebben voor de feestdagen supermarktbonnen cadeau gedaan aan onze medewerkers. Veel collega’s hebben het financieel zwaar op dit moment. Op deze manier hebben we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken. Dit is heel mooi om te kunnen doen.”

Wat zou je nog graag beter kunnen?
Heel veel. Ik ben ambitieus en wil graag alles goed doen. Ik vind het superleuk om te leren en dus ook om dingen beter te kunnen doen!”

Wie is jouw inspiratiebron en waarom?
Ik heb niet één inspiratiebron, maar ik heb een brede interesse.”  

Welk boek/app/magazine/gadget/film of iets anders mogen we echt niet missen?
Een schoonmaakrobot mogen we niet missen de komende jaren. Dit gaat ons zeker helpen.”

Over vijf jaar ben ik:  
“Vooral nog steeds dingen aan het doen die ik leuk vind. Zaken waar ik energie van krijg. Ik hoop dat ik dan nog steeds samenwerk met een leuk team aan mensen. Ik ben ambitieus maar ik heb voor dan nog geen specifieke rol in gedachten.”